Sapvasten | ontgiften en detoxen met sapvasten

Sapvasten

Gezond afvallen door sapvasten? Indien je besluit om te sapvasten betekent dit concreet dat je het nuttigen van vast voedsel zal  staken voor een bepaalde periode. In de plaats gebruik je dan alleen sappen gemaakt van verse groente en fruit. Daarnaast is het gebruik van water en thee ook ideaal. Wat dit proces met zich teweeg brengt is dat je lichaam ontdaan wordt van e-nummers, bestrijdingsmiddelen en alle andere gerelateerde schadelijke stoffen die voorkomen in voedsel die je dagelijks consumeert. Aan de andere kant zorgt sapvasten ervoor dat je het ongezond eten een halt toe roept. Wat sapvasten doet is dat je lichaam de gelegenheid krijgt om bij te komen van alle schadelijke stoffen die het allemaal heeft opgenomen in de voorbije periode. Een ander woord voor sapvasten is detox sapkuur. Detoxen is prima te combineren met een wellness weekend. Ook in het kader van een wellness weekend Nederland.

TUI Wellness reizen banner

Gezond afvallen en detox sapkuur.

Heb je je voorgenomen om een gezonde levensstijl aan te houden? Dan is het sapvasten middels een detox sapkuur , zeker iets dat je moet doen om dit te kunnen bewerkstelligen. Het is een gezonde manier om te ontgiften en af te slanken. Zeker als je sapjes gebruikt die biologisch zijn.

Detox kuur

Het is een detox dieet zonder detox pillen of klisma . Je darmen worden op een natuurlijke manier gereinigd. Alleen moet je wel ervoor zorgen dat je alles op de correcte manier doet. Dit kun je het best doen door de juiste informatie tot je te nemen. Indien je op zoek ben naar meer informatie over sapvasten, dan moet je de volgende alinea’s zeker lezen. De voordelen zal je zeker merken door aan sapvasten te doen.


Het nut van sapvasten

Het nut van sapvasten komt duidelijk naar voren als we het hebben over verschillende aspecten de gezondheid aangaande. Je lichaam  tot rust brengen op een integrale manier is wat het onder andere in essentie doet. Dit komt vooral omdat je organen minder hard moeten werken om alle opgenomen schadelijke stoffen weg te werken. Doordat je organen minder hard werken, kan je lichaam meer energie overhouden. Het gevolg is dat een eventuele vermoeid gevoel ongedaan gemaakt wordt.  Daarnaast is het ook zo dat sapvasten een handje erbij helpt om witte bloedcellen aan te maken. Witte bloedcellen zijn enorm belangrijk om je inwendig systeem een goede werking te laten hebben. Door de aanmaak van witte bloedcellen wordt je immuunsysteem versterkt en raakt hierdoor minder ziek. Een ander effect dat sapvasten met zich meebrengt is dat het je helpt om af te vallen. Daarnaast zorgt het ook ervoor dat je smaakpapillen op een structurele manier opnieuw gesteld wordt. Beter slapen is wat sapvasten verde ook met zich meebrengt. Het komt erop neer dat je met sapvasten een heleboel kwalen kan wegwerken. Wil je een gezonde impuls geven aan je leven? Dan kun je het best sapvasten toepassen.

vers fruit op het strand

Hoe effectief te vasten met groentesappen

Vasten met groenten sappen is goed maar je moet het wel effectief aan toe laten gaan. Om effectief te kunnen vasten met groentesappen kun je dit het best incorporeren in een sap- of detoxkuur. Door dit te doen heb je de garantie dat je verschillende voedingsstoffen naar binnen werkt. Daarnaast is het zo dat een kuur je in de meeste gevallen een bepaald patroon laat vasthouden. Op die manier is het dan ook makkelijker om je te houden aan het “sapvast” concept. Dit komt duidelijker naar voren als je bijvoorbeeld duidelijke eetpatroon elke dag aanhoudt. De indeling van je eetpatroon mag jezelf bepalen, zolang het maar in de lijn zit van een gezonde insteek. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de dag beginnen met een glas warm water om vervolgens een shot te nemen. Daarnaast kan het ook een goede optie zijn om 7 sappen verspreid over de dag heen in te nemen. Wat je in deze kunt doen is om na te gaan welke voedingsstoffen je het best kunt gebruiken op een bepaald tijdstip. Indien dit duidelijk is kun je je sappen op die manier opstellen. Je raakt hierdoor dichterbij huis wanneer het gaat om het bereiken van de doelstelling.


Klaarmaken voor sapvasten

>Wat je dan ook mag ondernemen, een gedegen voorbereiding is altijd nodig. Dit is ook het geval bij het vasten met groentesappen. Indien je een goede voorbereidingsfase doorstaat is de kans kleiner dat je last krijgt van hoofdpijn of misselijkheid. Een goede voorbereidingsfase kun je dagen inzetten voordat je echt begint met het sapvasten. Je kunt bijvoorbeeld 3 dagen voor aanvang stoppen met het eten van vlees, vis, eieren, kaas, vleeswaren en dergelijke. Daarnaast zijn er ook andere eetbare producten die je liever moet vermijden zoals cafeïne, alcohol, sigaretten en drugs. Waar je ook extra de nadruk op moet leggen is dagelijks genoeg bronwater drinken. Je dagelijkse maaltijden kun je stelselmatig gaan minderen zodat je lichaam daaraan gewend raakt. Indien je in een dag 3 keren at kun je dit reduceren naar 2 keer per dag. Denk eraan dat je alleen eet als je echt honger hebt. Uit verveling eten is uit den boze en moet zeker niet gebeuren tijdens het sapvasten. Indien je dit alles goed in elkaar zet, dan mag je zeker ervan uitgaan dat je een niet al te moeilijke vast periode zal hebben. Je zult in ieder geval niet opgeven.

wellness weekend met vriendinnen

Het traject na het sapvasten

Na een traject van sapvasten te hebben ingezet is het daarna weer geleidelijk aan afbouwen. Dit om ervoor te zorgen dat je je systeem niet in de war brengt. Je vaste voedingspatroon kun je langzamerhand weer oppakken. Dit moet je zeker middels een stap voor stap mechanisme op gang brengen om ervoor te zorgen dat je een gezonde levensstijl niet uit het oog verliest. De eerste dag nadat je een periode van sapvasten hebt afgerond, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van fruit als ontbijt. Ook je lunch en het avondeten kun je aanpassen. Er zijn verschillende vormen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Denk maar aan een schaaltje havermout die je goed kan gebruiken voor de lunch en verse groente of een rijstwafel die goed kan dienen als tussendoortje. Voor wat betreft het avondeten kun je gebruik maken van rauwkost. Als je je dag met soortgelijke items doorbrengt dan weet je zeker dat het niet mis kan gaan met de opstart. En zo ga je door tot je helemaal uit het proves bent gestapt. Maar het is nog altijd de bedoeling om een gezonde levensstijl aan te houden. Dat moet je zeker niet uit het oog verliezen.

Detox kuur

Bijwerkingen

Wie aan sapvasten moet zich voorbereiden op bijwerkingen. Maar wees gerust, deze bijwerkingen vallen heel erg mee. De bijwerkingen hebben veelal te maken met rare gedragingen die kunnen optreden. Enkele van deze rare gedragingen omvatten onder andere sneller gaan huilen of geïrriteerd raken. Iets anders dat ook kan optreden in het begin is snel vermoeid raken of hoofdpijn krijgen. Dit omdat je lichaam nog moet wennen aan het traject dat je hebt ingeslagen. Op zich is dit geen probleem maar het is wel zaak dat je het wel zo een beetje gewend raakt. Dit alles heeft te maken met je porties die je je hebt voorgenomen om te verminderen. Verder kunnen er ook additionele klachten zich voordoen zoals kramp in je buik of zitten met een leeg gevoel. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je verschillende pijnen in je spieren ervaart. Maar zoals eerder aangegeven heeft dit alles te maken met het transformatieproces die door jou ingezet is geworden. Met deze bijwerkingen kun je wel leven. Het zal geen belemmering vormen om het traject succesvol af te sluiten. Laat je in ieder geval niet uit het veld slaan indien deze bijwerkingen zich voordoen.

yoga meditatie op het strand

Voor wie is het sapvasten

Alhoewel sapvasten een heel leuk en nuttig idee kan zijn om je leven op een gezonde manier te leiden, is dit helaas niet voor iedereen een juiste zaak. Dit heeft vooral te maken met gezondheidsfactoren. Daarom is het belangrijk om je dokter te consulteren wanneer je je bedenkingen hebt als sapvasten echt een goed idee voor je is. Het komt erop neer dat je altijd ervoor moet waken dat alles wel op een verantwoordelijke manier aan toe gaat. Zoals eerder aangegeven brengt sapvasten verschillende bijwerkingen met zich mee. Die bijwerkingen kunnen ertoe leiden dat er complicaties bij sommige mensen optreden. Naast het feit dat je goed moet letten als sapvasten voor jou is, is het ook goed om te de manier hoe jij de verschillende kuur soorten inneemt. Een kuur op een verkeerde manier gebruiken betekent dat je je tijd alleen aan het verdoen bent. Dit is natuurlijk het laatste wat we willen hebben omdat er een stukje commitment aan sapvasten gekoppeld is. Dus ben je overtuigd om af te slanken middels sapvasten, dan is het altijd goed om na te gaan indien het in jouw geval wel een goede keus is.


Laat je informeren

Zoals eerder aangegeven is sapvasten een heel leuk idee. Maar zoals we ook hebben gezien is het belangrijk dat je op een paar punten moet letten.  Het beste is om je altijd te laten informeren wanneer het gaat om sapvasten. Indien je de juiste informatie hebt kun je altijd ervoor zorgen dat je vasten periode met sap een goed verloop zal hebben. Verschillende sites kun je raadplegen over sapvasten. Je wordt op een duidelijke en heldere manier ingelicht over sapvasten. Deze informatie kun je altijd nuttig gebruiken om het sapvasten leuker te maken. Als je alle informatie bij elkaar hebt, ben je helemaal klaar!

Wellness last Minutes bij HotelSpecials