Relaxen tijdens je vakantie, hoe doe je dat?

Relaxen tijdens je vakantie, hoe kan je dat het beste doen?

Als je een eigen onderneming hebt of manager bent, heb je een druk bestaan. Je bent bijna 24 uur per dag bezig met je werk en veel managers gaan dagelijks met de problemen en items van het werk naar bed en staan er mee op. Het is daarom belangrijk, met een dergelijk druk bestaan, dat je er regelmatig een weekendje uit gaat en leert genieten en loslaten tijdens je vakantie. In deze blog wat tips hoe je beter kunt relaxen tijdens je vakantie.

TUI Wellness reizen banner

Laat je laptop of computer thuis.

Onze eerste tip: Als je echt wilt ontspannen tijdens je vakantie, moet je je werk loslaten. Dat gaat niet lukken als je een laptop of pc meeneemt. Laat dus altijd je telefoon, tablet of pc thuis tijdens je vakantie en probeer even afstand te nemen van je werk. Delegeer tijdens je vakantie periode of sluit het bedrijf als dat mogelijk is. In ieder geval is doorwerken tijdens je vakantie geen goed idee. Je “mind” komt dan niet tot rust en je kunt niet 100 % genieten van je omgeving, wellness en all het moois wat er ook in jouw vakantie is.


Doe aan yoga en meditatie tijdens je vakantie.

Tegenwoordig kan je allerlei yoga cursussen op het internet vinden en is er volop spirituele en relax muziek verkrijgbaar. Als je tijdens je wellness- of relax vakantie echt wilt ontspannen, is het beoefenen van yoga en meditatie een prima manier om los te laten en tot rust komen. Maar ook als je een lange wandeling gaat maken in een bos of langs de zee kun je tot rust komen. Relaxen tijdens je vakantie kan je op veel manieren, veel mensen doen aan yoga en meditatie en hebben daar veel baat bij. Een yoga retreat is ook een prima manier om te relaxen. Zeker als je minimaal 2 weken vrij af kunt nemen en een yoga retreat bij Spa Dreams boekt.

groepsles yoga

Lang onder grote druk gestaan? Neem deel aan een mindfulness retreat.

Als je dagelijks moet presteren en de druk groot is, kan het moeilijk worden om je werk tijdens je vakantie los te laten. Je hebt misschien wel professionele begeleiding nodig van een mindfulness coach.  Het boeken van een mindfulness retreat met professionele begeleiding van een levenscoach, yoga docent of mindfulness coach kan dan de sleutel zijn om tot rust te komen en te leren los te laten. Je vindt hier meer informatie over het boeken van een mindfulness retreat.

relax weekend ontspanning

Relaxen tijdens een retreat binnen Europa.

Je kunt een mindfulness of anti stress retreat boeken met een bestemming binnen Europa maar ook gaan naar een land binnen Azie. Veel mensen gaan naar Bali of een eiland in Indonesiƫ. Ook Sri Lanka is een geliefd vakantieoord voor een relax- of mindfulness vakantie. Uiteraard kan je verblijven in een retreat met spa en andere wellness faciliteiten.


Wellness last Minutes bij HotelSpecials